Kurča na kile soli - najjednoduchšie a najúžasnejšie, skoro bez práce
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
jedno kurča, 1 kg soli..... to je všetko neuveriteľne šťavnaté a chrumkavé kuriatko, diétne,lebo tuk vytečie do pekáča. Stačí 2 krát obrátiť...žiadne podlievanie!!
POSTUP PŘÍPRAVY
Bohužiaľ toto je môj jediný bezobrázkový recept, ale vlastne nie je ani čo fotiť. Jednoduchšie to už totiž ani nemôže byť!
Tu je postup. Vezmeme jedno kurča. Umyjeme, osušíme. Do pekáča nasypeme soľ. Osušené kurča trošinku posolíme a položíme prsiami na hor. Pečieme pri 200°C. 2 krát otočíme počas pečenia. Kuriatko je neskutočne dobré. Soli sa nebojte, lebo keď ho dobre osušíte, soľ sa naň nenalepí . Tú chuť si zamilujete.
Ak ho chcete mať rýchlejšie, rozpoľte ho a pečte tak. Dobrú chuť.