Zasnežené kuracie prsia na cesnaku so zemiakmi-obed z parného hrnca

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia,zmesy jednodruhového korenia,vegeta,soľ,mčk,cesnak,tvrdý syr,olej a zemiaky
POSTUP PŘÍPRAVY
v obr.Samozrejme toto masko nemusíte pripravovať výlučne v parnom hrnci,dá sa aj ugrilovať na panvici.Ale takto je to podľa mňa chutnejšie a hlavne zdravšie.
 |
O deň skor ako ideme variť túto dobrotu si naložime kuracie prsíčka.Bod č.1......naklepeme prsíčka. |
 |
....urobíme si pác na maso.3 strúčiky cesnaku,1 ČL bazalky,1ČL majoránky,1 ČL grilovacieho kerenia,soľ,vegeta,mčk.......všetko zakapneme troškou oleja................množstvo ingrediencií závisí od toho koľko máte masa.Keď toto jedlo varíte v parnom hrnci,osoľte o niečo viac než ste zvyknutí,masko sa "vypotí". |
 |
....masko postupne natierame spomenutým pácom,kus po kuse a ukladáme na seba.... |
 |
....hotové naložené masko,zakryť a šup s ním do chladničky na noc.... |
 |
....masko necháme troška odkvapkať /keď máte viac oleja/ a dáme do nádoby.Keď varím v parnom hrnci,tak maso ukladám do najspodnejšej nádobky....Prikryjeme vrchnákom a nastavíme čas.Maso-30 minút.Po 15 minútach som to stopla a pridala nádobu so zemiakmi. |
 |
....nachystáme si zemiaky,tie sú v páre výborné.Ja ich nesolím ani keď sú už uvarené.Nádobu so zemiakmi umiestnime na maso.Nastavíme 20 minút a máme hotoé zemiaky aj masko. |
 |
.....na tanieri masko zasypeme strúhaným syrom a obložíme zeleninou.Bolo to veľmi dobré,aj moj manžel si pochvaľoval. |