Zasnežené kuracie prsia na cesnaku so zemiakmi-obed z parného hrnca



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia,zmesy jednodruhového korenia,vegeta,soľ,mčk,cesnak,tvrdý syr,olej a zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.Samozrejme toto masko nemusíte pripravovať výlučne v parnom hrnci,dá sa aj ugrilovať na panvici.Ale takto je to podľa mňa chutnejšie a hlavne zdravšie.

O deň skor ako ideme variť túto dobrotu si naložime kuracie prsíčka.Bod č.1......naklepeme prsíčka.
....urobíme si pác na maso.3 strúčiky cesnaku,1 ČL bazalky,1ČL majoránky,1 ČL grilovacieho kerenia,soľ,vegeta,mčk.......všetko zakapneme troškou oleja................množstvo ingrediencií závisí od toho koľko máte masa.Keď toto jedlo varíte v parnom hrnci,osoľte o niečo viac než ste zvyknutí,masko sa "vypotí".
....masko postupne natierame spomenutým pácom,kus po kuse a ukladáme na seba....
....hotové naložené masko,zakryť a šup s ním do chladničky na noc....
....masko necháme troška odkvapkať /keď máte viac oleja/ a dáme do nádoby.Keď varím v parnom hrnci,tak maso ukladám do najspodnejšej nádobky....Prikryjeme vrchnákom a nastavíme čas.Maso-30 minút.Po 15 minútach som to stopla a pridala nádobu so zemiakmi.
....nachystáme si zemiaky,tie sú v páre výborné.Ja ich nesolím ani keď sú už uvarené.Nádobu so zemiakmi umiestnime na maso.Nastavíme 20 minút a máme hotoé zemiaky aj masko.
.....na tanieri masko zasypeme strúhaným syrom a obložíme zeleninou.Bolo to veľmi dobré,aj moj manžel si pochvaľoval.