KLASIKA - Kurací paprikáš s nokami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g kuracie mäsko (prsia, nohy, krídla...) alebo bravčové stehno, 1lyžička mletej papriky, 1lyžička mletej rasce, soľ, smotana na varenie,1 paradajkový pretlak (malý), 1 väčšia cibuľa, tuk do základu, 0,5l vody alebo vývaru. Noky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=148&user=760 tu mám recept :)
POSTUP PŘÍPRAVY
Pozerala som súťažné recepty...pridavame tam také komplikované recepty. Myslím tým seba :) Ja som sa rozhodla pre klasické jedlo, kroré zbožňujú deti - aj ich rodičia. Paprikáš s nokami je náš naj :) Aj perkelt občas urobím, ale do neho sa nepridáva smotana, tak deckám až tak nechutí.
Je to na Vás :)
 |
Cibuľu si pokrájame. |
 |
Na tuku (olej, masť) poražíme do sklovita. |
 |
Hrniec dáme dole z ohňa a pridáme mletú papriku. A späť na oheň! |
 |
Zarestujeme a pridáme pretlak. Dobre porestujeme, aby nebol pretlak kyslý. |
 |
mala by sa odpariť prebytočná voda. |
 |
Podlejeme vývarom alebo vodou. |
 |
osolíme... |
 |
orascujeme... |
 |
a keď to pekne vrie, pridáme mäsko(rezníky, nožičky....) |
 |
Prikryjeme a dusíme do zmäknutia mäska. |
 |
Smotanu rozmiešame s lyžicou múky. |
 |
Mäkké mäsko vyberieme... |
 |
Omáčku zjemníme smotanou.... |
 |
a ja to zvyknem ešte celé rozmixovať, aby tam nič neplávalo... |
 |
Privedieme do varu a vložíme mäsko. Povaríme ešte 5-6 minút. |
 |
Pripravíme si noky: hrubá múka(500g) a prášok do pečiva(1/2 sáčku) |
 |
hrnček mlieka rozmiešaný s vajíčkom...... a soľ.... |
 |
Vymiešame riedšie cesto a nahádžeme halušky do vriacej vody. |
 |
Moji drobci to milujú takto zmiešané spolu....každému, ako sa páči :) |