Žĺtkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 250 g masla, 270 g práškového cukru, 270 g orechov, 140 g polohrubej múky, 6 bielkov, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu. POLEVA: 6 žĺtkov, 300 g práškového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé gazdinky, pridávam sem koláčik, ktorý ste už určite piekli. Mne sa páči aj preto že je veľmi nenáročný, dokáže ho upiecť aj každý šikovnejší tatino.

1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny.
2. Maslo si vymiešane s práškovým cukrom. Ak ste si všimli na fotke aké mám chlpaté ruky, nenechajte sa oklamať manžel mi asistoval.
3. Pridáme pomleté orechy.
4. A tu je náš malý degustátor.
5. Ďalej si pridáme polohrubú múku.
6. A nakoniec pridáme sneh z vyšľahaných bielok.
7. Dnes musim manžela veľmi pochváliť, pomáhal mi do samého konca a cesto na plechu pekne zarovnal.
8. Koláčik sme piekli v mierne vyhriatej rúre na 180 stupňov.
9. Na upečený a ešte teplý koláčik si vylejeme polevu na ktorú sme si vymiešali žĺtka s práškovým cukrom.
10. A teraz si uvarime ešte kavičku a pustíme sa do koláčika. Dúfam že, som týmto koláčikom motivovala aj ostatných tatinov, aby sa v kuchyni tiež našli. Prajem dobrú chuť.