Ťapkine srdiečkové fašírky :o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mletého mäsa ( hovädzie s bravčovým ) 5 starších rohlíkov 1 cibuľa niekoľko strúčikov cesnaku podľa chuti - ja som dala 5 ks 2 vajíčka cca 150 g údeného strúhaného syru lyžicu horčice medzi prsty mletej rasce asi lyžičku mletej červenej papriky soľ, korenie podľa chuti strúhanka na obaľovanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si namočíme našklbané rohliky do vody a necháme rozmočiť. Potom z nich rukami vytlačíme prebytočnú vodu a šup s nimi do väčšej misy. Pridáme mleté mäsko, vajká, pretlačený cesnak, ja pretláčam aj cibuľu, nastrúhaný syr, soľ, korenie, horčicu, rascu, červenú mletú papriku a všetko zmiešame dokopy aby sa vytvorila fašírková masa mäsa. :o)
Najlepšie je nechať ju odležať aspoň 2 hodinky ale nie je to nutnosť.
Tesne pred vysmážaním vytvoríme srdiečka pomocou strúhanky aby sa nám zmes nelepila na ruky aým vlastne srdiečka aj obalíme do strúhanky.
Ja mám také silikónové formičky na volské oká, tak ja si vzorky vytvarujem pomocou nich. Mam macíka, srdiečko a hviezdičku.
A šup s nimi do rozpáleného oleja.
Ak prílohu k fašírke milujeme zemiakovú kašu.
Našej Ťapke fašírky veeeeľmi chutia.

Najprv si rozmočíme vo vode rohlíky a pripravíme mleté mäsko
pripravíme si ďalšie ingrediencie
... a všetko magoríme a magoríme...
... a takto to vyzerá po vysmažení
No a naša jazvečica Ťapka sa už nevie dočkať, kedy jej podám príbor, aby sa mohla napapať...