VIANOČNÉ REZY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia, 200 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 200 g hrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 100 g mletých orechov, 20 g masla, 20 g hrubej múky na plech.
KRÉM - 2 dcl mlieka, 5 žltkov, 200 g masla, 200 g práškového cukru.
SNEH - 5 bielkov, 250 g kryštálového cukru, 60 g čokolády.
POSTUP PŘÍPRAVY
Žltka s cukrom vymiešame do peny. Striedavo k nim pridávame vodu, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechami a tuhý sneh vyšľahaný s z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na múkou vysypaný plech a pečieme. Po vychladnutí múčnik potrieme krémom, na krém rozotrieme sneh a povrch múčnika posypeme čokoládou.
KRÉM - Mlieko s rozšľahanými žltkami za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť. Osobitne vymiešame maslo s preosiatym práškovým cukrom a k tomu primiešame po častiach vychladnutý krém.