Vyprážané jablká



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg jabĺk, 3 dl mlieka, 200 g hladkej múky, 2 žĺtky, 3-4 lyžice rumu, štipka soli, sneh, olej, hrubá múka

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO:

-hladkú múku, soľ, žĺtky a rum, za stáleho miešania prilievať mlieko a urobiť hladké cesto, nakoniec zľahka zamiešať tuhý sneh

- jablká olúpať a pokrájať na kolieska hrubé asi 1 cm
- jadrovník vykrojiť
- nakrájané jablká obaliť v hrubej múke a potom v ceste
- vkladať do horúceho oleja a doružova vypražiť
- hotové obaliť vo vanilínovom alebo škoricovom cukre

- môže sa použiť aj iné ovocie - marhule, broskyne, pomaranče, banány pokrájané po dĺžke a pokvapkané rumom