
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg jabĺk, 3 dl mlieka, 200 g hladkej múky, 2 žĺtky, 3-4 lyžice rumu, štipka soli, sneh, olej, hrubá múka
POSTUP PŘÍPRAVY
CESTO:
-hladkú múku, soľ, žĺtky a rum, za stáleho miešania prilievať mlieko a urobiť hladké cesto, nakoniec zľahka zamiešať tuhý sneh
- jablká olúpať a pokrájať na kolieska hrubé asi 1 cm
- jadrovník vykrojiť
- nakrájané jablká obaliť v hrubej múke a potom v ceste
- vkladať do horúceho oleja a doružova vypražiť
- hotové obaliť vo vanilínovom alebo škoricovom cukre
- môže sa použiť aj iné ovocie - marhule, broskyne, pomaranče, banány pokrájané po dĺžke a pokvapkané rumom