Kráľovské rizoto s kokosovými lupienkami a mangom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na 4 porcie:250g ryže, 4 lyžice kokosových lupienkov, 100g sušených marhúľ, 100g hrozienok, 1 mango, 4 lyžice oleja (najlepšie olivového), 4 lyžice jemného cukru, šálka čierneho čaju
POSTUP PŘÍPRAVY
Ponúkam Vám netradičné rizoto na sladko. Jeho pôvod je v Ázii a pripravuje sa na pancici (wok...teflónová vyššia). Ovocie použité v rizote sa len osmahne, takže nestráca vitamíny, živiny.
Vyskúšajte!
 |
Uvaríme si čierny čaj. Nakrájame marhule a odvážime hrozienka. |
 |
Nakrájané sušené plody ponoríme do čaju a necháme ich hodinu lúhovať. |
 |
Ryžu uvaríme podľa návodu. Do vody pridáme klinčeky a trošku soli. |
 |
Mango ošúpeme a dužinu nakrájame na kúsky. |
 |
V panvici rozpálime olej a kokosové lupienky krátko opečieme. |
 |
Pridáme pokrájané mango a krátko poopekáme. |
 |
Prisypeme 4 lyžice jemného cukru. |
 |
Pridáme marhule a hrozienka a poopekáme cca. 5 min. |
 |
Pridáme uvarenú ryžu a dobre premiešame. |
 |
Hotovú ryžu môžete posypať lístkami mäty. |
 |
Hotovo. Dobrú chuť :) |