Kráľovské rizoto s kokosovými lupienkami a mangom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 4 porcie:250g ryže, 4 lyžice kokosových lupienkov, 100g sušených marhúľ, 100g hrozienok, 1 mango, 4 lyžice oleja (najlepšie olivového), 4 lyžice jemného cukru, šálka čierneho čaju

POSTUP PŘÍPRAVY

Ponúkam Vám netradičné rizoto na sladko. Jeho pôvod je v Ázii a pripravuje sa na pancici (wok...teflónová vyššia). Ovocie použité v rizote sa len osmahne, takže nestráca vitamíny, živiny.
Vyskúšajte!

Uvaríme si čierny čaj. Nakrájame marhule a odvážime hrozienka.
Nakrájané sušené plody ponoríme do čaju a necháme ich hodinu lúhovať.
Ryžu uvaríme podľa návodu. Do vody pridáme klinčeky a trošku soli.
Mango ošúpeme a dužinu nakrájame na kúsky.
V panvici rozpálime olej a kokosové lupienky krátko opečieme.
Pridáme pokrájané mango a krátko poopekáme.
Prisypeme 4 lyžice jemného cukru.
Pridáme marhule a hrozienka a poopekáme cca. 5 min.
Pridáme uvarenú ryžu a dobre premiešame.
Hotovú ryžu môžete posypať lístkami mäty.
Hotovo. Dobrú chuť :)