Zasnežená margot



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 čokoláda Margot, 2 vajcia, 200 ml mlieka, štipka mletej škorice, 160 g práškového cukru, 2 lyžice oleja, 2 lyžice rumu, 240 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 250 ml šľahačkovej smotany, strúhaný kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládu postrúhame so škoricou. Pridáme cukor vymiešaný so žĺtkami, olej, rum, mlieko, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou posypanej formy a upečieme. Mierne vychladnutý korpus prekrojíme na polovice. Smotanu dotuha ušľaháme, asi dve tretiny šľahačky natrieme na spodnú časť torty a zakryjeme ju druhou časťou. Celú tortu natrieme zvyšnou šľahačkou. Vrch a okraje posypeme kokosom a ľubovoľne ozdobíme.