Makovo-tvarohovo-jahodová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 100g masla, 30g práš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 KL škorice, 4 žĺtky, 90g kryšt.cukru, 150g mletého maku, 70g mletých lieskovcov KRÉM: 500g tvarohu, 100g práš.cukru, šťava z pol citróna, 1 vanilkový cukor, 250g smotany na šľahanie, 5 plátkov želatíny POLEVA: 300g jahôd (z jahodovej konzervy), 50g cukru (nemusí byť), prášková červená želatína

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto tortička je relatívne jednoduchá a veeeľmi chutná, najmä ako osvieženie po nedeľnom obede .-) U nás mala veľký úspech. :-)

Potrebnosti... + šťava z citrónu
Maslo, práš.cukor, vanilkový cukor a škoricu vyšľaháme do penista...
postupne, po jednom pridávame žĺtky z vajec, až bude masa pekne penistá, potom primiešame mletý mak a lieskovce.
Bielka a kryštálový cukor pekne vyšľaháme a opatrne postupne primiešame do makového cesta....
Do maslom vytretej a múkou posypanej tortovej formy o priemere cca 26cm vlejeme cesto a pečieme v rozohriatej rúre pri 175 C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.
Ingredience ku krému okrem šľahačky a želatíny vymiešame. Prichystáme si plátkovú želatínu (necháme napučať v studenej vode asi 10 minút, potom varíme, kým sa neroztopí úplne, nech to nevrie! Ak to je už rozpustené, vmiešame lyžicu tvarohovej masy a celé to vmiešame do tvarohu). Zvlášť vyšľaháme smotanu, ktorú, pridáme do tvarohovo-želatínovej masy, necháme trolilinku stuhnúť a vylejeme na vychladnutý korpus.
Jahodami vyzdobíme vrch torty, šťavu z nich zohrejeme aj s červenou práškovou želatínou- po bode varu varíme asi cca. 1 minútu, necháme tiež trochu vychladnúť, aby to nebolo úplne tekuté a vylejeme na jahodky....o pár minút vložíme do chladničky na stuhnutie. Korpus a krém som robila večer, polevu ráno a na obed sme to už šťastne konzumovali :-)
Výsledný efekt po nakrojení.... Dovoľujem si poukázať aj na http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=203858 . Tú robila sesternica ešte oveľa skôr, ale ja som to zabudla komplet odfotiť. Veď recept je rovnaký :-)