Domace pracliky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg polohrubej muky 1 kocka drozdia 2 vajcia 3 bielky stipka cukru mlieko sol Na potieranie: 3 zltka 4 kavove lyzicky soli voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Do muky rozbijeme vajicka a bielka. Z mlieka, drozdia a cukru pripravime kvasok, ktory vlejeme do muky. Osolime tak, aby sme mali cesto slane. Rukou vypracujeme vlacne cesto, ktore nechame asi hodinu pokysnut.
Po tomto case cesto vyklopime na pomucenu dosku, vytvarujeme z neho valec, z ktoreho si odkrajujeme male kusky. Tie sulame na doske na cca 20cm dlhe a 0,5cm siroke suliky, z ktorych prelozenim vytvarujeme pracliky. Poukladame na plech a natrieme osolenymi zltkami rozslahanymi s trochou vody. Upecieme do ruzova. Vyborne sa hodia k vinu, ale i k studenym misiam.