"Tiramisa" z Talianska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• Podlhovasté piškóty
• Presso káva
• Šľahačková smotana 33%, sladká
• Syr Mascarpone (iný syr nepoužívať!!!)
• Rum 0,05 dcl.
• Kryštálový cukor – štyri hrste

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík mám od jednej mamičky, ktorá robí kuchárku v talianskej rešteurácii. Je ich špecialita a priniesol ju tam ich šéf - Talian.
Foto neskôr!
Na tento zákusok potrebujeme väčšiu porcelánovú misu.
Do vychladnutej kávy máčame piškóty, ktoré ukladáme vedľa seba do misy tak, aby neboli medzi nimi veľké medzery. Do vyšľahanej šľahačky pridáme syr, 0,05 dcl. rumu, štyri hrste cukru a miešame do zhustnutia. Na vrstvu piškót nanesieme šľahačku a postup zopakujeme ešte raz. Ozdobíme grankom a čokoládovou polevou.

Pripravíme si potrebné :)
Vyšľaháme šľahačku....
Urobíme si pvú vrstvu piškót namáčaných v káve....
Do šľahačky dáme syr...
Prilejeme rum ...
Prisypeme cukor...
Vyšľaháme hustý krém, ktorý nanesieme na piškóty...(len polovicu krému!)
...piškóty v káve...
...a druhú polovicu krému :)
ozdobíme....
...Ajka má 9 rokov...
A strčíme do chladničky...mňam...je to rýchle a chutné ...a kalorické ...a kofeínové ....a alkoholové...ale mňam!!!