
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
fazuľa * vegeta * kyslá smotana * hladká múka * olivový olej * cibuľa * 2 strúčiky cesnaku * 1/2 KL mletej červenej papriky
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
![]() |
fazuľu zalejeme primeraným množstvom vody a uvaríme do mäkka, bez soli, v tlakovom hrnci 35 minút |
![]() |
fazuľu ovegetíme, kyslú smotanu rozriedime trochou vody v ktorej sa varila fazuľa, rozhabarkujeme v nej hladkú múku a zahustíme, na záver ešte na olivovom oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, zaprášime mletou červenou paprikou, pridáme k fazuli, kto chce môže okysliť octom |
![]() |
a môžeme degustovať, hodí sa k tomu opečená klobása, špekáčik, volské oko, ja som to podávala s tacos fašírkami |