PANINY - slane buchticky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hladkej muky 00 special (ja davam ale 1/2 hladkej a 1/2 celozrnnej) kvasok z mlieka a 1 kocky drozdia, stipka cukru - mlieka podla potreby rasca, vegeta, sol - podla chuti kvapku oleja na domiesenie cesta do hladka Zmes na potieranie: 2 hlavky cesnaku olivovy olej sojova omacka vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravime si kvasok, ktory vylejeme do muky, do ktorej sme priadali sol, vegetu a rascu. Zmiesame na polotuhe cesto tak, aby sa nelepilo ani na ruky ani na misu. K tomu nam dopomoze kvapka oleja, ktoru pridame az na koniec miesenia. Cesto nechame prikryte pokysnut cca 1 hodinu. Potom ho vyklopime na dosku a trhame z neho male kusky, ktore tvarujeme do podlhovastych buchticiek, ktore ukladame na plech. Z tejto davky ich vyjde cca 40ks takej velkosti ako vidite na fotografii. Upecieme do ruzova. Po vytiahnuti z rury natierame este horuce buchticky zmesou, ktoru sme si pripravili z prelisovaneho cesnaku, olivoveho oleja, sojovej omacky a vegety - vsetko spolu vyslahame vidlickou.
Paniny sa naramne hodia k comukolvek, k syru, salame, zeleninke, omackam, alebo iba tak k vinku, ci pivku.. Su chrumkave a v kombinacii s cesnakom UUUZASNEE!!!!!
Vyskusajte , u nas sa vzdy po nich iba zaprasi...:-)