Hovädzí guláš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

MASO: 500 g hov.mäsa, 1 veľká cibuľa, olej ______KORENIE: 1kl mletá červená paprika, 1kl soľ, 1/2 kl mleté čierne korenie, 1/2 kl majoránka, 1/2 kl rasca ________ZÁTREPKA: hadká múka + voda (mlieko)_______NA ZAFARBENIE: malý pretlak

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to výborný gulášik ku knedle, alebo tarhoni, alebo ryži. Najdlhšie trvá varenie mäska, asi 2 hodinky. Dobrú chuť!

osmahneme si na horúcom oleji nakrájanú cibuľku
vložíme nakrájané mäsko
necháme, aby sa mäsko zatiahlo a pustilo šťavu
najdôležitejšia časť (každý podľa chuti)- správne ochutenie: 1 a 1/2 kl soli, 1kl sladkej mletej papriky (môžete nahradiť aj chilli), 1/2 kl mčk, 1/2 kl rasce, 1 kl majoránky
pomiešame
zalejeme vodou, aby bolo vody len asi 1cm nad mäskom, aby sa to skôr dusilo, ako varilo. Ja som varila 2 hodinky, kvôli deťom
urobila som si zátrepku, tentokrát s mliečkom, aby to bolo jemnejšie. 2 PL hladkej múky a 2dcl mlieka. A dáme k mäsku. Povaríme 2 minutky, kým nezhustne.
na záver dáme 1 malý pretlak, len kvôli farbe. Po minútke môžeme vypnúť.
a môžeme nakladať
podávame najradšej s domácou knedľou, ale keď nemáme čas, je dobrá aj kupovaná. Takisto ryža, tarhoňa, cestoviny.....podľa chuti :-)