Rybacie krokety so zemiakovou kašou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kocka rybieho filé * pár uvarených zemiakov v šupe * cibuľa * olej * 3-4 vajcia * majoránka * soľ * olej a strúhanka na vysmážanie * PRÍLOHA: zemiaková kaša

POSTUP PŘÍPRAVY

Aby ste sa zbytočne nezdržovali, deň dopredu si uvarte v šupke pár zemiakov, poslúžia na zahustenie rybacej zmesi na vysmážanie.

1. Na oleji osmahnite jednu väčšiu cibuľu,
2. ... zatiaľ nakrájajte rybie filé na drobné kúsky,
3. ... tieto nakrájané drobné rybie kúsky dobre osoľte a okoreňte,
4. ... áááááá šup s nimi do voňavej cibule. Nechajte podusiť do mäkka.
5. Vychladnuté uvarené zemiaky v šupe očistite,
6. a postrúhajte ich do väčšej misy. Zemiakov dávam menej ako rýb.
7. ... pridajte cibuľovo-rybaciu zmes.... (výpek zlejte, ten nepotrebujeme)
8. Pridajte 3-4 vajíčka, majoránku, soľ, mleté korenie...
9. ... a na zahustenie strúhanku. Toť vsjo a môžeme začať gúlať gulôčky a vysmážať.
10. Urobte malé kroketky, ktoré vysmážajte v horúcom oleji. Sú vynikajúce, mäkučké, až Vás budú mdloby prechádzať :-)))
11. Výborne chutia s varenými zemiakmi, litrom tatarskej omáčky, alebo zemiakovou kašou a šalátom.