Rybacie krokety so zemiakovou kašou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kocka rybieho filé * pár uvarených zemiakov v šupe * cibuľa * olej * 3-4 vajcia * majoránka * soľ * olej a strúhanka na vysmážanie * PRÍLOHA: zemiaková kaša
POSTUP PŘÍPRAVY
Aby ste sa zbytočne nezdržovali, deň dopredu si uvarte v šupke pár zemiakov, poslúžia na zahustenie rybacej zmesi na vysmážanie.
 |
1. Na oleji osmahnite jednu väčšiu cibuľu, |
 |
2. ... zatiaľ nakrájajte rybie filé na drobné kúsky, |
 |
3. ... tieto nakrájané drobné rybie kúsky dobre osoľte a okoreňte, |
 |
4. ... áááááá šup s nimi do voňavej cibule. Nechajte podusiť do mäkka. |
 |
5. Vychladnuté uvarené zemiaky v šupe očistite, |
 |
6. a postrúhajte ich do väčšej misy. Zemiakov dávam menej ako rýb. |
 |
7. ... pridajte cibuľovo-rybaciu zmes.... (výpek zlejte, ten nepotrebujeme) |
 |
8. Pridajte 3-4 vajíčka, majoránku, soľ, mleté korenie... |
 |
9. ... a na zahustenie strúhanku. Toť vsjo a môžeme začať gúlať gulôčky a vysmážať. |
 |
10. Urobte malé kroketky, ktoré vysmážajte v horúcom oleji. Sú vynikajúce, mäkučké, až Vás budú mdloby prechádzať :-))) |
 |
11. Výborne chutia s varenými zemiakmi, litrom tatarskej omáčky, alebo zemiakovou kašou a šalátom. |