KINDER BUENO



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: *6 bielkov, *6 PL kryšt. cukru, *2 PL polohr. múky, *2PL strúhanky, *1/2 bal. prášku do pečiva, *PL oleja, *15 dg nasekaných orechov, *na potretie nutela, *2 bal. BB keksov, *trochu mlieka a rumu Plnka: *6 žĺtkov, *1 l mlieka, *4 bal. pudingu, *25 dg prášk. cukru, *1 Hera, *10 dg čokolády Na vrch: *3 šľahačky v prášku, *2 stužovače, *mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielka vyšľaháme nad parou s cukrom na hustú penu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, strúhanku a olej. Vlejeme na plech, posypeme nasekanými orieškami a dáme pomaly piecť, cca. 20 min.
Ešte teplý korpus potrieme nutelou (asi pol kelímka) a necháme vychladnúť.
Uvaríme si puding z mlieka, cukru, pud. prášku a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Vyšľaháme heru, pridáme pomaly vychladnutý puding a rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme roztopenú čokoládu a do druhej môžeme pridať trochu rumu. Na vychladnutý plát natrieme vanilkový krém, poukladáme BB keksy, ktoré sme krátko namočili v mlieku s trochou rumu, natrieme čokoládový krém a necháme stuhnúť v chladničke.
Nakoniec vyšľaháme šľahačky podľa návodu a natrieme na koláčik. Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou, grankom alebo kto má čo rád...

Bielka vyšľaháme nad parou s cukrom na hustú penu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, strúhanku a olej. Vlejeme na plech, posypeme nasekanými orieškami a dáme pomaly piecť, cca. 20 min. Ešte teplý korpus potrieme nutelou (asi pol kelímka) a necháme vychladnúť.
Uvaríme si puding z mlieka, cukru, pud. prášku a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Vyšľaháme heru, pridáme pomaly vychladnutý puding a rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme roztopenú čokoládu a do druhej môžeme pridať trochu rumu.
Na vychladnutý plát natrieme vanilkový krém, poukladáme BB keksy, ktoré sme krátko namočili v mlieku s trochou rumu (robila som dnes iba polovičnú dávku, aby vás nezmiatlo, že tam je málo keksíkov...:o)),
natrieme čokoládový krém a necháme stuhnúť v chladničke.
Nakoniec vyšľaháme šľahačky podľa návodu a natrieme na koláčik. Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou, grankom alebo kto má čo rád...