Páperové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajíčok, 20 dkg práškového cukru, 130 dkg škrobovej múčky (Gustin), lyžička Salajky, troška vody Plnka: 8 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy alebo vanilkové pudingy, 2 balíčky vanil. cukru, 6 lyžíc práškového cukru, 10 dkg masla, 2 smotany na šľahanie 33%, 2 stužovače, rum,alebo aróma

POSTUP PŘÍPRAVY

tento koláčik je bez múky, takže je vhodný aj pre ľudí trpiacich na celiakiu...pre všetkých je však rovnako návykový

na cesto
na plnku
Celé vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny.
Do mierne vychladnutej masy zamiešame Gustin a vo vode rozpustenú Salajku. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C.
Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding...necháme vychladnúť. Maslo z cukrami vymiešame do peny a postupne pridávame puding. Nakoniec prišľaháme rum. Osobitne si vyšľaháme šľahačku so stužovačom. Trochu odoberieme a zamiešame do pudingovomaslovej plnky.
Plnku natrieme na upečený plát.
Na žltú plnku natrieme šľahačku a dozdobíme vaječným topingom.
Koláčik na chvíľu položíme do chladu a potom papáme.