Páperové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajíčok, 20 dkg práškového cukru, 130 dkg škrobovej múčky (Gustin), lyžička Salajky, troška vody
Plnka: 8 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy alebo vanilkové pudingy, 2 balíčky vanil. cukru, 6 lyžíc práškového cukru, 10 dkg masla, 2 smotany na šľahanie 33%, 2 stužovače, rum,alebo aróma
POSTUP PŘÍPRAVY
tento koláčik je bez múky, takže je vhodný aj pre ľudí trpiacich na celiakiu...pre všetkých je však rovnako návykový
 |
na cesto |
 |
na plnku |
 |
Celé vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny. |
 |
Do mierne vychladnutej masy zamiešame Gustin a vo vode rozpustenú Salajku. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C. |
 |
Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding...necháme vychladnúť. Maslo z cukrami vymiešame do peny a postupne pridávame puding. Nakoniec prišľaháme rum. Osobitne si vyšľaháme šľahačku so stužovačom. Trochu odoberieme a zamiešame do pudingovomaslovej plnky. |
 |
Plnku natrieme na upečený plát. |
 |
Na žltú plnku natrieme šľahačku a dozdobíme vaječným topingom. |
 |
Koláčik na chvíľu položíme do chladu a potom papáme. |