Cestoviny so 4 druhmi syrov

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g cestovin (hocijake vacsie cestoviny, napr. kolienka, spiralky, ...), 250g cerstvych sampinonov, 1 lyzica olivoveho oleja, zmes roznych tvrdych syrov (3 druhy) cca 300g, 3 lyzice plnotucneho mlieka alebo 12% smotany, 250g mladých spenatovych listov (mozu byt aj mrazene), 30g nasekanych vlasskych orechov, sol, cierne korenie, 50g plesnoveho syra Niva
POSTUP PŘÍPRAVY
Na zaciatok si uvarime cestoviny podla navodu...
 |
Na oleji si osmazime sampinony nakrajane na platky (asi 5 min.). |
 |
Do hrnca pridame mlieko alebo smotanu a nastruhane alebo nakrajane syry. Tie roztapame, kym nevznikne hladka omacka... |
 |
Pridame spenat (ja som nemala listky, tak som dala mrazeny mixovany aj tak to bolo mnam) a povarime kym listky "nezvednu". Kto nelubi Nivu moze v tomto bode prestat varit a zmiesat omacku s cestovinami a podavat... Labuznici pokracuju dalej ;)... |
 |
Pridame cestoviny, premiesame, podla chuti dosolime a dokorenime. Dame do zapekacej misy. Na vrch polameme Nivu (moze byt aj iny plesnovy syr) a posypeme nasekanymi orechami... |
 |
Kratko zapecieme v rure, kym sa Niva neroztecie... |