Slanečkový šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg slanečiek (slané malé rybičky dostať bežne kúpiť v predajni RYBA) 5 ks cibuľa 3 ks majonéza 20 ks zemiaky 6 ks vajíčka 4-5 ks mrkva 2 ks červená repa Domáca majonéza: 8 vajec, horčica, olej, cibuľa, rozdeliť na 3 časti (alebo použiť kúpenskú).

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si pokiaľ možno veľký hrniec a vrstvíme:

1. vrstva: slanečky – nakrájať na kocky
2. vrstva: cibuľa – nakrájaná nadrobno
3. vrstva: majonéza
4. vrstva: zemiaky uvarené - postrúhané na strúhadle
5. vrstva: vajíčka uvarené - postrúhané na strúhadle
6. vrstva: majonéza
7. vrstva: mrkva – uvarená, postrúhaná na strúhadle
8. vrstva: červená repa – uvarená, postrúhaná na strúhadle
9. vrstva: majonéza

Šalát sa nesolí, nedochucuje, jednoducho keď to všetko necháte 24 hodín postáť v chladničke, alebo chladnejšej špajzke budete mať vynikajúci šalát, prepojený všetkými chuťami. Lyžicu pri naberaní ponoríme, čo najviac naspodok, aby sme rovnomerne nabrali zo všetkých surovín na tanier. Podávame s pečivom, alebo aj osamote.

Dobrú chuť!

PS: Šalátik je drahší na obsah svojich ingrediencii, ale vynikajúci napr. na Vianoce, či Silvestra...alebo nejakú oslavu. My ho robievame na Silvestra k všetkým tým dobrotkám.