Slanečkový šalát
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
0,5 kg slanečiek (slané malé rybičky dostať bežne kúpiť v predajni RYBA)
5 ks cibuľa
3 ks majonéza
20 ks zemiaky
6 ks vajíčka
4-5 ks mrkva
2 ks červená repa
Domáca majonéza: 8 vajec, horčica, olej, cibuľa, rozdeliť na 3 časti (alebo použiť kúpenskú).
POSTUP PŘÍPRAVY
Pripravíme si pokiaľ možno veľký hrniec a vrstvíme:
1. vrstva: slanečky – nakrájať na kocky
2. vrstva: cibuľa – nakrájaná nadrobno
3. vrstva: majonéza
4. vrstva: zemiaky uvarené - postrúhané na strúhadle
5. vrstva: vajíčka uvarené - postrúhané na strúhadle
6. vrstva: majonéza
7. vrstva: mrkva – uvarená, postrúhaná na strúhadle
8. vrstva: červená repa – uvarená, postrúhaná na strúhadle
9. vrstva: majonéza
Šalát sa nesolí, nedochucuje, jednoducho keď to všetko necháte 24 hodín postáť v chladničke, alebo chladnejšej špajzke budete mať vynikajúci šalát, prepojený všetkými chuťami. Lyžicu pri naberaní ponoríme, čo najviac naspodok, aby sme rovnomerne nabrali zo všetkých surovín na tanier. Podávame s pečivom, alebo aj osamote.
Dobrú chuť!
PS: Šalátik je drahší na obsah svojich ingrediencii, ale vynikajúci napr. na Vianoce, či Silvestra...alebo nejakú oslavu. My ho robievame na Silvestra k všetkým tým dobrotkám.