Pre švagra - psíčkara...

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mramorový korpus, parížsky čokoládový krém, falošný marcipán
POSTUP PŘÍPRAVY
KORPUS:
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao
FALOŠNÝ MARCIPÁN:
6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.
PARÍŽSKY KRÉM:
300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla
- všetko spolu uvaríme nad parou deň vopred, dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme
 |
korpus som rozkrojila na 3 časti, potrela lekvárom a naplnila čokoládovým krémom... |
 |
naplnenú a celú potretú krémom som dala stuhnúť do chladničky.... |
 |
potom som si vypracovala marcipán - základný... |
 |
a zafarbený na modro... |
 |
a znova som sa išla pokúsiť o mramorový poťah... |
 |
ktorý dopadol takto... |
 |
a tu už je na torte... |
 |
kraje som založila pod tortu... |
 |
labka... |
 |
moja pomocníčka... |
 |
a tu už sa pracovalo na labkách... |
 |
a tu mi už nejaký havkáč poskákal po torte... |
 |
... |