Malinový chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 ml. mlieka, 4 vajíčka, 80 g. malín (robila som už aj z čučoriedok a bolo super), 3 lyžičky bieleho cukru kryšt., 21 g. droždia, 700 g. hladkej múky s označením T650, 2 lyžičky soli, 100 g. masla a 50 g. hnedého cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby na pečenie chleba dáme suroviny v poradí: mlieko, vajcia, maliny, biely cukor, droždie, múka. Urobíme do múky dierku a zahrnieme do nej soľ. Potom dáme nádobu do pekárne, nastavíme program 2 (Francúzsky chlieb), zvolíme požadovanú farbu kôrky, a zapneme. Keď začne pekáreň pípať na prípadné pridanie ďalších ingrediencií, pridajte maslo a hnedý cukor. Asi hodinu a 15 min. pred plánovaným koncom pečenia dávajte na chlebík dobrý pozor. Z neznámych príčin niekedy tak kráááásne kysne, až sa mu chce preliezť cez okraj nádoby, a to by nebolo dobre, tak ho pošupnite dovnútra nejakým nástrojom nepichlavým neostrým, nebojte, chlebíku sa nič nestane, stroju tiež nie.
Tento chlebík máme veľmi radi, je fakt výýýýbornýýýý, a skvele chutí s džemom i kakaom, ale i ku kávičke. Je hebký ako koláč a veľmi voňavý. Susedom môže až nos vykrúcať :D.
Dobrú chuť.