
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 celé vajce , 1 pol.lyžica lekváru ,0,7 dcl oleja , 250 dcl mlieka ,
1 poliev.lyžica škorice , 1 pol.lyžice kakaa , 1/2 malej lyžice sódy bikarbony, 1/2 kypriaci prášok do perníka ,20 dkg hladkej múky, 15 dkg prášového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Suroviny sú na množstvo bábovkovej formy tak ho pečiem ja ale doma s mamou sme ho zvykli robievat do veľkeho vyššieho plechu to znamená suroviny zdvojnásobiť
![]() |
ešte raz suroviny |
![]() |
Miešame v dvoch miskách v jednej suchú zmes v druhej mokrú |
![]() |
Potom zmiešame spolu |
![]() |
Dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej formy či plechu |
![]() |
a pečieme tak na 170stupnou približne 35-45 min až kým sa neodlepuje od krajov a nelepí na špáradlo |
![]() |
ešte teplé vyklopíme pokial ste robili celý plech tak koláč nie je nutné vyberat je chutné ho ešte za tepla natriet lekvárom aby sa trośku vsiakol a po vychladnutí dať navrch čololádovú polevu a potom už len dobrú chuť |