Perníkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 celé vajce , 1 pol.lyžica lekváru ,0,7 dcl oleja , 250 dcl mlieka ,
1 poliev.lyžica škorice , 1 pol.lyžice kakaa , 1/2 malej lyžice sódy bikarbony, 1/2 kypriaci prášok do perníka ,20 dkg hladkej múky, 15 dkg prášového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny sú na množstvo bábovkovej formy tak ho pečiem ja ale doma s mamou sme ho zvykli robievat do veľkeho vyššieho plechu to znamená suroviny zdvojnásobiť

ešte raz suroviny
Miešame v dvoch miskách v jednej suchú zmes v druhej mokrú
Potom zmiešame spolu
Dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej formy či plechu
a pečieme tak na 170stupnou približne 35-45 min až kým sa neodlepuje od krajov a nelepí na špáradlo
ešte teplé vyklopíme
pokial ste robili celý plech tak koláč nie je nutné vyberat je chutné ho ešte za tepla natriet lekvárom aby sa trośku vsiakol a po vychladnutí dať navrch čololádovú polevu a potom už len dobrú chuť