Štrúdľa trošku inak....VÝBORNÁ obmena :-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 600g múky, 1hera (palmarin, maslo), 2dcl mlieka, 1 žĺtok_________________PLNKA: 10jabĺčok, škoricový cukor, roztopená 1/4 masla, kryštálový cukor, strúhanka (prézle)
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup prípravy nie je ťažký, je to klasická štrúdľa, ale nakoľko sa mi nechcelo štrúdle točiť, len som ich vyvaľkala na plech. Je to celkom zaujímavé a menej prácne... vyskúšajte, ak máte chuť :-) My sme si spravili s jabĺčkami. Ale môžete vyskúšať plnky od výmyslu sveta!
 |
nachystáme si ingrediencie |
 |
múku preosejeme |
 |
pridáme jedno žĺtko |
 |
heru som si nevybrala skôr, tak som ju ohriala v mikrovlnke |
 |
pridáme mliečko |
 |
začneme miesiť, dosť sa to lepí (zo začiatku len, nebojte) |
 |
treba vydržať, rýchlo to bude mať tú správnu hustotu |
 |
asi po 3 minutách to vyzerá takto - trošku lepkavé, ale pekne drží tvar a odložíme na chvíľku do chladničky |
 |
a teraz to nekonečné množstvo jabĺčok.... poďme poďme |
 |
a nemá to konca a nemá |
 |
vymastím si plech |
 |
vyberieme si cesto z chladničky a rozdelíme ho na 3 časti (nabudúce vyskúšam na 4 časti, aby bolo tenšie) |
 |
vyvaľkáme prvý plát |
 |
prenesieme na plech, potrieme roztopeným maslom |
 |
posypeme jabĺčkami, škoricovým cukrom a prézlami (môžete ešte pokvapkať roztopeným maslom) |
 |
takisto spravíme aj druhé poschodie....hlavne dajte pozor, aby ste mali dobrú vrstvu jabĺčok, aby to nebolo suché.... a posledný plát cesta popicháme vidličkou |
 |
potrieme maslom |
 |
a dáme na 30minút do rúry - teplota je 180C |
 |
cesto bude pekné ružovkové |
 |
a nech sa páči - rovno do bruška |
 |
a niečo necháme aj hosťom (u nás ostali len 3 kúsky - aspoň bolo čo fotiť) |