Celozrné cestoviny s tofu syrom po provensálsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

celozrné cestoviny,balíček bieleho TOFU,sójová omáčka,provensálske korenie, olej,cibuľa,konzerva lúpaných paradajok,mčk

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.postupe

Najprv si namarinujeme biele tofu.Nakrájame ho na kocky....
zakapeme sójovou omáčkou podľa chuti....
....zasypeme provesálskymi bylinkami....
....dokladne premiešame a necháme odležať v chlade.ja som nechala 2 hodiny.....
...na panvici na 2 PL oleja opražime cibuľku...
....pridáme tofu kocky a chviľu opekáme....
....pridáme nakrájane paradajky z konzervy /možme použiť aj doma olúpané,ale takto je to rýchlejšie/ premiešame....
....vlejeme zvyšny pretlak z konzervy,keď je veľa šťavy,odvaríme....ako hovoria kuchári,zredukujeme.....ochutíme mčk,prípadne dosolíme...Ja nesolím.Sójovka je slaná a aj cestoviny sa varia v slanej vode....
....uvaríme si celozrné cestoviny....
.....pridáme cestoviny k zmesi na panvičke,premiešame a máme hotovo.
....možme posypať parmezámom,eidamom 30%,bylinkami.Rýchle,jednoduché,zdravé jedlo podľa ing. Havlíčka z relácie "Jste to,co jíte".