Výborné zapekané kuracie prsia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Množstvá, ktoré som použila tentokrát ( upravte si podľa obsahu chladničky :o) ): 750g kuracie prsia, 1 šľahačková smotana, 5strúčikov cesnaku, 200g eidamu, soľ, mleté čierne korenie, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na dno pekáča dáme trošku oleja, roztlačený cesnak. Na túto zmes naukladáme kuracie prsíčka, ktoré zalejeme šľahačkou. Posypeme postrúhaným syrom prikryjeme alobalom a dáme piecť. Ku koncu pečenia odokryjeme a necháme dopiecť do chrumkava. Ako prílohu podávame zemiakové pyré a dnes sme mali aj broskynkový kompót. Dobrú chuť.

Extra tip: na tento recept je možné použiť aj bravčové alebo morčacie masko. Takisto je to vynikajúce. A babka niekedy namiesto sladkej smotany používa kyslú a tiež to nie je na zahodenie :o))).

No a dnes chutil obed aj Jakubkovi...