Zemiakova pita



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Je to juhoslaovansky recept origoš sa vola Pita od krompira-krompirača. Potrebujeme štrudlove cesto,lebo u nas neni dostat to origoš, 1kg zemiakov, 2 vajcia, vegeta, sol,poper, olej,kysla smotana, jogurt biely slany

POSTUP PŘÍPRAVY

Vid ....****

surove zemiaky nastruhame na hrubšie, pridame vajcia korenie a premiešame
taketo potrebujeme listy-cesta
každy naolejujeme,spravne by sa malo ohriatym olejom,ale ja davam normalny z flaše
takto navrstvime na listy,možte aj viac ja som mala pat listov v baličku,ale zemiaky neboli eno-nuno,tak som dala menej,ale na posledne dve viac,treba si od oka určit asi kolko dame na jeden list,lebo kolko listov tolko plnky
rolujeme
naolejujeme aj pekač
pokladieme na pekač,hore naolejujeme len tak akurat, aby nebola priliš mastna
po upečeni natrieme kyslou smotanou alebo jogurtom,pokryjeme alobalom,aby sa uparila aby zmekl a potom rezeme na kusky,o je uz len pol pekača,moji papklai na obed,kym som prišla z robotky 2 popapali polku:)
je vynikajuca a pečieme 1hodku na 180st aj kus menej preba aby sa piekla a nie zhorela zhorela z zhora ja pečiem 1hod na 180' 160' my si na vrch dame ešte jogurt al kyslu smotanku,papame samu a možte podavat k masku ved su to banduročky a cesto:)