Zemiakova pita

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Je to juhoslaovansky recept origoš sa vola Pita od krompira-krompirača.
Potrebujeme štrudlove cesto,lebo u nas neni dostat to origoš, 1kg zemiakov, 2 vajcia, vegeta, sol,poper, olej,kysla smotana, jogurt biely slany
POSTUP PŘÍPRAVY
Vid ....****
 |
surove zemiaky nastruhame na hrubšie, pridame vajcia korenie a premiešame |
 |
taketo potrebujeme listy-cesta |
 |
každy naolejujeme,spravne by sa malo ohriatym olejom,ale ja davam normalny z flaše |
 |
takto navrstvime na listy,možte aj viac ja som mala pat listov v baličku,ale zemiaky neboli eno-nuno,tak som dala menej,ale na posledne dve viac,treba si od oka určit asi kolko dame na jeden list,lebo kolko listov tolko plnky |
 |
rolujeme |
 |
naolejujeme aj pekač |
 |
pokladieme na pekač,hore naolejujeme len tak akurat, aby nebola priliš mastna |
 |
po upečeni natrieme kyslou smotanou alebo jogurtom,pokryjeme alobalom,aby sa uparila aby zmekl a potom rezeme na kusky,o je uz len pol pekača,moji papklai na obed,kym som prišla z robotky 2 popapali polku:) |
 |
je vynikajuca a pečieme 1hodku na 180st aj kus menej preba aby sa piekla a nie zhorela zhorela z zhora ja pečiem 1hod na 180' 160' my si na vrch dame ešte jogurt al kyslu smotanku,papame samu a možte podavat k masku ved su to banduročky a cesto:) |