Tekvicová polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na túto fantastickú polievku potrebujeme: 1 tekvicu, za hrsť sušených húb, kocku hubového alebo zeleninového bujónu, 3 zemiaky, menšiu cibuľu, 200 ml smotany na šľahanie (dala som smotanu na varenie), 1PL hladkej múky, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, vegetu
POSTUP PŘÍPRAVY
Poďme na to:
 |
Tekvicu očistíme a postrúhame. Zemiaky pokrájame na kocky. Cibuľu najemno nakrájame a sušené huby namočíme vopred do vody. |
 |
Tekvicu dáme do hrnca a zalejeme vodou. Nemusíme úplne, nakoľko pustí šťavu a zmenší objem. |
 |
Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a vegetu. |
 |
Pridáme sušené huby a necháme zovrieť. |
 |
Bujón rozmiešame v troške horúcej vody a vlejeme do polievky. |
 |
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky. |
 |
Na oleji speníme cibuľu. |
 |
Poprášime múkou. |
 |
Zalejeme studenou vodou, rozmiešame, môžeme pridať štipku soli, aby sa nám nevytvorili hrudky a vlejeme do polievky. |
 |
Keď sú zemiaky mäkké, prilejeme za stáleho miešania smotanu. Kto má rád, môže prípadne dochutiť octom a cukrom. |
 |
Dobrú chuť! |