Tekvicová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na túto fantastickú polievku potrebujeme: 1 tekvicu, za hrsť sušených húb, kocku hubového alebo zeleninového bujónu, 3 zemiaky, menšiu cibuľu, 200 ml smotany na šľahanie (dala som smotanu na varenie), 1PL hladkej múky, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, vegetu

POSTUP PŘÍPRAVY

Poďme na to:

Tekvicu očistíme a postrúhame. Zemiaky pokrájame na kocky. Cibuľu najemno nakrájame a sušené huby namočíme vopred do vody.
Tekvicu dáme do hrnca a zalejeme vodou. Nemusíme úplne, nakoľko pustí šťavu a zmenší objem.
Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a vegetu.
Pridáme sušené huby a necháme zovrieť.
Bujón rozmiešame v troške horúcej vody a vlejeme do polievky.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
Na oleji speníme cibuľu.
Poprášime múkou.
Zalejeme studenou vodou, rozmiešame, môžeme pridať štipku soli, aby sa nám nevytvorili hrudky a vlejeme do polievky.
Keď sú zemiaky mäkké, prilejeme za stáleho miešania smotanu. Kto má rád, môže prípadne dochutiť octom a cukrom.
Dobrú chuť!