Marinovaná hliva s ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

*hliva ustricová 300g, soľ, olej na pečenie, 2cibule, 1strúčik cesnaku, ryža (2 sáčky na varenie), pšeničké klíčky mleté 50g, čínska kapusta podľa chuti,
MARINÁDA: 1lyžica sójovej omáčky, 1lyžička oregána, 1lyžička bazalky, 1lyžička kari,2lyžice rastlinného oleja, 1lyžica dijonskej horčice, trošku vegety

POSTUP PŘÍPRAVY

Hliva ustricová je vraj poklad medzi hubami. Tak som si kúpila 300g pokladu. Jej zloženie vraj blahodárne pôsobí na ľudský organizmus, regeneruje bunky a posilňuje imunitu. Obsahuje beta - 1,3 - D glukany , ďalej celý rad vitamínov, potrebných stopových prvkov (železo, jód, selen, draslík atd.), mastné kyseliny, proteiny, steroly a v neposlednom rade tiež vlákninu, ktorá z tela odstraňuje usadené škodliviny. Vraj ju treba pravidelne konzumovať. Nevhodná je však pre deti mladšie ako 3 roky!

Priravíme si marinádu ...sójová omáčka, bazalka, rasca, oregano, kari, horčica a olej....
premiešame....
Hlivu umyjeme, odstránime tvrdé vnútorné časti....
nakrájame na rezančeky....
dáme do marinády a necháme marinovať :)
Do vody dáme variť ryžu s klinčekami.
Na oleji popražíme cibuľku a cesnak. Do toho vložíme marinované huby. (nemusíte dávať všetok olej, ak sa Vam podarí, dajte ho preč)
Pri opekaní nám huby pustia šťavu. Restujeme aspoň 15-20minút. Šťava sa postupne odparí.
Do masy pridáme na rezance nakrájanú čínsku kapustu a krátko porestujeme.
Zahustíme klíčkami a hneď odstavíme :)
Zmiešame s uvarenou ryžou a hotovo .