"Brumíkovia"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

160 ml polohrubej múky, 100 ml cukru, 150 ml mlieka, 2 vajcia, 1 ČL sódy bikarbóny alebo kypriaceho prášku, 2 PL srvátky s vanilkovou príchuťou alebo bez príchute a pridáme 1 vanilínový cukor, 50 ml oleja.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia s cukrom vymiešame dopenista a primiešame ostatné suroviny. Časť múky môžeme nahradiť celozrnnou, špaldovou alebo inou trošku zdravšou. Pre zdravie som tam pridala aj uvedenú srvátku - nemusí tam byť (obsahuje množstvo kvalitných bielkovín, vo vode rozpustné vitamíny: B1, B2, B6, B12, E, C, minerály: horčík, fosfor, vápnik, draslík, zinok, niacín, biotin, kyselinu listovú.... Bielkoviny, obsiahnuté v srvátke sa podieľajú na stavbe svalov a sú ľahko stráviteľné, je veľmi dôležitá aj pre metabolizmus.) Nemusíme použiť ani mlieko, môžeme ho nahradiť vodou a v nej rozpustenou srvátkou.
Formu s mackami dôkladne potrieme olejom, nalejeme do nej cesto a na vrch môžeme dať malú lyžičku nutely, lekvár alebo ovocie, strúhanú čokoládu (tá môže ísť aj do cesta rovnako ako kokos)....... všetko podľa chuti našich detí. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.