Kurča pod perinou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 menšie kuriatko, 3-4 rožky(včerajšie), 2 vajcia, 2 dcl mlieka, 1 menšiu cibuľku, 2-3 strúčiky cesnaku, petržlen. vňať, olej, korenie, soľ, mletá červená paprika, vegeta. Do masy môžete pridať aj pokrájanú šunku alebo kuracie pečienky...Ak chcete mať perinky viac urobte z raz takej dávky..
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup je jednoduchý. Tak ideme na to...Určite bude chutiť aj vašim drobcom..a nie len im!
 |
Potrebné suroviny |
 |
Kuriatko zbavíme kože a umyjeme.. |
 |
Pekáč polejeme trochou oleja..Poukladáme kuriatko, ktoré osolíme, popaprikujeme.. |
 |
Okoreníme..môžete pridať korenie, ktoré zvyknete používať pri pečenom kuriatku..to je na vás! |
 |
Rožky pokrájať na drobno...vložiť do misky |
 |
Poliať mliekom a premiešať, musia byť dobre nasiaknuté mliečkom.. |
 |
Do druhej misky si dáme asi 4-5 PL hladkej múky.. |
 |
Dve celé vajcia.. |
 |
Poriadne to premiešame.. |
 |
Do masy nastrúhame cibuľku a cesnak ( pripravte si teda aj kapesníky a radšej sa vopred odlíčte..) |
 |
Pridáme nasiaknuté rožky.. |
 |
Petržlenovú vňatku.. |
 |
Lyžičku vegety, mletej papriky, podľa chuti čierneho korenia..trošku soli.. |
 |
Dobre premiešame.. |
 |
A navrstvíme na kuriatko.. |
 |
Prikryté dáme do vyhriatej rúry piecť. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Pečieme asi 45 minút zakryté, potom dáme alobal dolu a dopekáme asi 15 minút, kým sa začne povrch troška pripekať..A hotovo! |
 |
A takto to vyzerá..Vhodná príloha je ryža alebo zemiaky..čo máte radi. Dobrú chuť! |