
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
450g hladkej múky,250g tuku,120g práškového cukru,1 vajce,pol balíčka kypriaceho prášku,balíček vanilkového cukru,štipka soli,1 lyžička octu,citrónovú kôru, 5 jabĺk,škoricový cukor,žĺtok na potretie
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Na dosku alebo do misy si nasypeme múku, pridáme nastrúhané maslo alebo tuk, práškový cukor, vajce, ocot, kypriaci prášok, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Vypracujeme si cesto, ktoré potom odložíme do chladničky.
2. Medzitým si nastrúhame jablká. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na hrúbku približne 5 mm.
3. Vyvaľkané cesto pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto si posypeme strúhankou a rovnomerne naň rozvrstvíme nastrúhané jablká. Posypeme ich škoricovým cukrom a zakryjeme druhou časťou cesta.
4.Cesto potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista približne 20 minút pri 160 stupňoch.
![]() |
na plechu |