Domaca studentska pecat ;)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cokolada - podla chuti horka, mliecna..., trocha stuzeneho tuku,lieskove oriesky, hrozienka, zele cukriky alebo kandizovane ovocie...

POSTUP PŘÍPRAVY

Neviem ako u vas... ale u nas po Vianociach a Velkej noci ostane kopec cokoladovych figuriek, vajiciek, minci a bohvie coho este... Ak vam lezu hore krkom a radsej by ste si dali Studensku pecat..., nevahajte a vsetko rozbalte, nalamte a supnite ho hrnca!

Takze v hrnci nad parou roztopime cokoladove "dobroty", pridame trocha stuzeneho tuku (podla uvazenia). Pripravime si oriesky (cele alebo mierne nasekane), hrozienka a cukriky a vsetko vmiesame ku cokolade. Hrniec uz zlozime zo sporaka a masu nechame trocha zhustnut. Pripravime si alobal, do ktoreho vysypeme obsah hrnca. Pomocou alobalu vytvarujeme valcek a zabalime ho (urobime taku peknu velku salonku). Dame stuhnut do chladnicky.

Samozrejme mozete vmiesat do nej hocico podla chuti (mandle, arasidy,...)
Tiez mozete ciastocne stuhnutu "cokoladovu salamu" vyvalat v praskovom cukre alebo v kokose a dat dalej tuhnut do chladnicky...
- ale to uz nebude studentska pecat ;).

Potom staci krajat na kolieska a vychutnavat ;) (pripajam foto prierezu ;) cokoaldkovou "salonkou")