Kurací steak s čučoriedkami na červenom víne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia * korenie na hydinu * olej * hladká múka * cibuľa * pretlak * vegeta * čučoriedkový kompót * červené víno * solamyl * príloha: farfalle alebo hodia sa aj fettuccini

POSTUP PŘÍPRAVY

božské jedlo, chutí skoro ako divina :)) mňam

kuracie prsíčka si nakrájame na rezne, a mierne naklepeme, ochutíme korením na hydinu a necháme odležať
pripravíme si cibuľový základ: na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu
pridáme 2 PL pretlaku a restujeme
zalejeme vodou a ovegetíme
kuracie steaky si obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji
opečené dáme do cibuľového základu
pridáme čučoriedky, prv som dala bez šťavy, ale potom som tu šťavu doliala
zalejeme červeným vínom, suma sumárum dala som také 2-3 dcl
a bubláme a bubláme :)) tu vidieť že som potom doliala šťavu z čučoriedok, je tmavšia tá omáčka
medzitým si uvaríme cestovinu
kuracie steaky vyberieme a omáčku mierne zahustíme, solamyl+víno
a už len degustujeme, že mňaaam