Kurací steak s čučoriedkami na červenom víne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia * korenie na hydinu * olej * hladká múka * cibuľa * pretlak * vegeta * čučoriedkový kompót * červené víno * solamyl * príloha: farfalle alebo hodia sa aj fettuccini
POSTUP PŘÍPRAVY
božské jedlo, chutí skoro ako divina :)) mňam
 |
kuracie prsíčka si nakrájame na rezne, a mierne naklepeme, ochutíme korením na hydinu a necháme odležať |
 |
pripravíme si cibuľový základ: na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu |
 |
pridáme 2 PL pretlaku a restujeme |
 |
zalejeme vodou a ovegetíme |
 |
kuracie steaky si obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji |
 |
opečené dáme do cibuľového základu |
 |
pridáme čučoriedky, prv som dala bez šťavy, ale potom som tu šťavu doliala |
 |
zalejeme červeným vínom, suma sumárum dala som také 2-3 dcl |
 |
a bubláme a bubláme :)) tu vidieť že som potom doliala šťavu z čučoriedok, je tmavšia tá omáčka |
 |
medzitým si uvaríme cestovinu |
 |
kuracie steaky vyberieme a omáčku mierne zahustíme, solamyl+víno |
 |
a už len degustujeme, že mňaaam |