Omeleta z ovsených vločiek
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 25 MINÚT
150 g ovsených vločiek
200 ml mlieka
2 vajcia
20 g cukru
250 g jabĺk
olej na vyprážanie
4 lyžice lekváru (podľa chuti)
150 g tvarohu
2 lyžice práškového cukru
2 lyžičky škorice
soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
POSTUP:
1.
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom. Pridáme vajcia, cukor, postrúhané jablká a trošku soli.
2.
Všetko spolu premiešame a na panvici na rozpálenom oleji pečieme z tejto zmesi malé omelety.
3.
Upečené omelety spájame lekvárom po dve. Pred podávaním ich posypeme tvarohom a práškovým cukrom, do ktorého zamiešame trocha škorice.
NÁŠ TIP:
Na obmenu chuti pri príprave zmesi cukor môžete nahradiť medom a do jabĺk pridajte napríklad hrozienka.