Omeleta z ovsených vločiek

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 25 MINÚT 150 g ovsených vločiek 200 ml mlieka 2 vajcia 20 g cukru 250 g jabĺk olej na vyprážanie 4 lyžice lekváru (podľa chuti) 150 g tvarohu 2 lyžice práškového cukru 2 lyžičky škorice soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
1.
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom. Pridáme vajcia, cukor, postrúhané jablká a trošku soli.
2.
Všetko spolu premiešame a na panvici na rozpálenom oleji pečieme z tejto zmesi malé omelety.
3.
Upečené omelety spájame lekvárom po dve. Pred podávaním ich posypeme tvarohom a práškovým cukrom, do ktorého zamiešame trocha škorice.
NÁŠ TIP:
Na obmenu chuti pri príprave zmesi cukor môžete nahradiť medom a do jabĺk pridajte napríklad hrozienka.