
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: **280g polohrubej múky, **1/2 prášku do pečiva, **150g masla, **80g práškového cukru, **1 vajce PUDING: **1L mlieka, **3 vanilkové pudingy v prášku, cukor podľa chuti. ** 2 kyslé smotany /môžu byť aj 3/.
POSTUP PŘÍPRAVY
Suroviny na cesto zmiešame, vyvaľkame dáme piecť pri teplote 200 stupňov. Uvaríme si puding, ja som si trošku mlieka odobrala a prášok v ňom zmiešala, /čo nie je žiadna novinka samozrejme/ a pridala ešte 4 lyžice kryštálového cukru. Po vliati prášku do mlieka treba okamžite rýchlo a bez prestania miešať, pretože hneď puding zhustne skoro na kameň :o). Necháme mierne schladiť.
Po upečení cesta ešte na horúce "nahádžeme" mierne ochladený puding, aby sa nám urobil hrboľatý povrch a na neho natrieme hneď 2 kyslé smotany /pridala som trošku práškového cukru/. Posypeme cukrom, kakaom, škoricou.....
Dobrotka !!!!
Aby som nezabudla..... znova som si našla taký koláčik, kde cesto je lepšie vaľkať rovno na plechu. Ja som to zvládla aj na pracovnej doske, aj som ho ako tak preniesla na plech, no ešte tam som ho upravila a nejaké dierky pozliepala :o)).
Ďalej - cesto som piekla na klasickom plechu, ale nabudúce z týchto hore uvedených ingrediencií si viem koláč predstaviť aj na menšom plechu.
Ďalej a nakoniec... z týchto hore prísad je koláč taký akurát - nie príliš sladký. Je super osviežujúci - veď - kyslé smotany :o).
Pochutnáte si !