Urmašice

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Je to juhoslovensky recept. 2 vajcia, 1 jogur biely alebo kysle mlieko 2dcl jogutru mlieka 1.5dcl, 150gr cukru kryštal, 280gr margarinu, 280gr muky pol hladkej pol polohrubej. SIRUP: 500ml vody, 400gr cukru, vanilka, štava z 1 citronu
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
vymiešame margarin |
 |
pridame vajcia |
 |
cukor |
 |
jogurt |
 |
vznikne nam takato masa |
 |
vmiešame muku,ale ja som potom ešte dodavala viac lebo to bolo makke tak som dodala tolko,aby sa dalo tvarovat z cesta,ako na vianočne rohličky-podobne |
 |
ked mame hotove cesto dame varit sirup,dnes som dala citronku namiesto citronu a nie je to ono. Citron da tomu taku fajnovu citronovu chut, po zovreti varime 20min na miernom ohni |
 |
tvarujeme do takychto malych bochničkov asi 1cm hrube hore poprepichujeme vydličkou |
 |
poprepichovane |
 |
uvareny sirup dame ochladit |
 |
upečene po asi 25-30min na 180st každy vie ako mu pečie rura |
 |
upečene dame do neakej misky kde ich polejeme sirupom a nechame ich vpit sirup,pozor aby sa vam nerozpadli,maju byt mokre,ale fakt bacha aby sa nerozpadli |
 |
Ja so sirup vyliala,ale spravne maju byt v tom sirupe cely cas ponorene ako baklava v sirupe. Urobim ich a dodam foto aj so sirupom. Do cesta sa kludne može pridat kokos,alebo sa urobi plnka z orechov(orechy,cuko sparene mliekom) urobime placku do stredu plka a urobime bochniček, alebo davaju cely orech-olupany:) na spod vtlačia ho do bochničku |