Urmašice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Je to juhoslovensky recept. 2 vajcia, 1 jogur biely alebo kysle mlieko 2dcl jogutru mlieka 1.5dcl, 150gr cukru kryštal, 280gr margarinu, 280gr muky pol hladkej pol polohrubej. SIRUP: 500ml vody, 400gr cukru, vanilka, štava z 1 citronu

POSTUP PŘÍPRAVY

***

vymiešame margarin
pridame vajcia
cukor
jogurt
vznikne nam takato masa
vmiešame muku,ale ja som potom ešte dodavala viac lebo to bolo makke tak som dodala tolko,aby sa dalo tvarovat z cesta,ako na vianočne rohličky-podobne
ked mame hotove cesto dame varit sirup,dnes som dala citronku namiesto citronu a nie je to ono. Citron da tomu taku fajnovu citronovu chut, po zovreti varime 20min na miernom ohni
tvarujeme do takychto malych bochničkov asi 1cm hrube hore poprepichujeme vydličkou
poprepichovane
uvareny sirup dame ochladit
upečene po asi 25-30min na 180st každy vie ako mu pečie rura
upečene dame do neakej misky kde ich polejeme sirupom a nechame ich vpit sirup,pozor aby sa vam nerozpadli,maju byt mokre,ale fakt bacha aby sa nerozpadli
Ja so sirup vyliala,ale spravne maju byt v tom sirupe cely cas ponorene ako baklava v sirupe. Urobim ich a dodam foto aj so sirupom. Do cesta sa kludne može pridat kokos,alebo sa urobi plnka z orechov(orechy,cuko sparene mliekom) urobime placku do stredu plka a urobime bochniček, alebo davaju cely orech-olupany:) na spod vtlačia ho do bochničku