Farebný špenátový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na cesto: 300g hladkej múky, 150g palmarínu, 4PL studenej vody, štipka soli..............Špenátová plnka: mrazený špenát, 1 cibuľa, 4-5 paradajky, cortónová kôra, štipka kukrumy, 2-3PL nastrúhaného syra, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 2-3PL pražených tekvicových jadier, bazalka, olej, maslo na pekáč
POSTUP PŘÍPRAVY
v postupe
tento výborný koláč je z 90DD, ale z druhej knihy, kde sa už môžu kombinovať bielkoviny so sacharidmi, ale bez syra sa dá aj v prvých 90 dní , ja som si takto urobila do pizzovej formy, viac v postupe....
 |
všetky suroviny na cesto vymiešame na hladké cesto a necháme ho trochu odpočívať, kto si nie je istý, že mu takéto cesto bude chutiť , kľudne si môže pripraviť svoje obľúbené pizzové cesto, toto cesto je veľmi podobné lineckému cestu aj po upečení |
 |
cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na 1 PL oleja |
 |
pridáme špenát |
 |
z jedného dobre umytého citróna nastrúhame kôru |
 |
pridáme ju k špenátu |
 |
soľ |
 |
korenie |
 |
kurkumu ( ja som nemala ) a muškátový oriešok |
 |
nasrtúhaný syr |
 |
cesto rozdelíme, rozvaľkáme prenesieme na pekáč vymastený maslom, z tejto dávky mi vyšlo na jeden pekáč |
 |
a jedna forma na pizzu |
 |
na cesto dáme špenátovú plnku, na ňu poukladáme na kolieska nakrájené paradajky, posolíme posypeme bazalkou a posekanými tekvicovými jadrami, vložíme do rúry a pečieme na 200°C asi 30minút |