Farebný špenátový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 300g hladkej múky, 150g palmarínu, 4PL studenej vody, štipka soli..............Špenátová plnka: mrazený špenát, 1 cibuľa, 4-5 paradajky, cortónová kôra, štipka kukrumy, 2-3PL nastrúhaného syra, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 2-3PL pražených tekvicových jadier, bazalka, olej, maslo na pekáč

POSTUP PŘÍPRAVY

v postupe

tento výborný koláč je z 90DD, ale z druhej knihy, kde sa už môžu kombinovať bielkoviny so sacharidmi, ale bez syra sa dá aj v prvých 90 dní , ja som si takto urobila do pizzovej formy, viac v postupe....

všetky suroviny na cesto vymiešame na hladké cesto a necháme ho trochu odpočívať, kto si nie je istý, že mu takéto cesto bude chutiť , kľudne si môže pripraviť svoje obľúbené pizzové cesto, toto cesto je veľmi podobné lineckému cestu aj po upečení
cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na 1 PL oleja
pridáme špenát
z jedného dobre umytého citróna nastrúhame kôru
pridáme ju k špenátu
soľ
korenie
kurkumu ( ja som nemala ) a muškátový oriešok
nasrtúhaný syr
cesto rozdelíme, rozvaľkáme prenesieme na pekáč vymastený maslom, z tejto dávky mi vyšlo na jeden pekáč
a jedna forma na pizzu
na cesto dáme špenátovú plnku, na ňu poukladáme na kolieska nakrájené paradajky, posolíme posypeme bazalkou a posekanými tekvicovými jadrami, vložíme do rúry a pečieme na 200°C asi 30minút