Jablkové rezy s orechami a makom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 vajíčok, 150 g polohrubej múky, 125 g mletého maku, 125 g mletých orechov, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 700 g nastrúhaných jabĺk, ½ balíčka prášku do pečiva, 1 rovná lyžička sódy bikarbóny***kyslejší džem, na čokoládovú polevu: 100 g čokolády na varenie, 50 g Cery, 1 rovná lyžička oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Jablká očistíme a nastrúhame na široké rezance, zapneme rúru na 180° C.
Vajíčka vymiešame najprv s troškou cukru, pridáme zvyšok, vanilkový cukor a vyšľaháme do hustej bielej peny. |
 |
Pridáme mak, |
 |
orechy |
 |
múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou, vymiešame. |
 |
Masu dáme do väčšej misy, pridáme postrúhané jablká, poriadne vymiešame |
 |
a hneď vylejeme na maslom vymastený a pomúčený plech, zarovnáme |
 |
a upečieme dozlatista cca 17-20 min. |
 |
Ešte horúci môžete potrieť kyslejším džemom, nechať vychladnúť a poliať čokoládovou polevou – vo vodnom kúpeli nechať roztopiť čokoládu, Ceru, pridať olej, vymiešať dohladka. Môžeme ozdobiť šľahačkou. *** Dobrú chuť*** |
 |
... je nadýchaný a vonia úžasne... |