Karfiol na smotane

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
karfiol, cibuľa, paradajky, smotana, hladká múka, soľ , korenie, mletý muškátový oriešok, mletá červená paprika, posekaná petržlenová vňať, príloha: zemiaky, kolienka
POSTUP PŘÍPRAVY
vstúpte ďalej...
 |
karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky |
 |
paradajky sparíme a očistíme |
 |
nakrájame na kocky |
 |
cibuľu na polkolieska |
 |
na oleji orestujeme cibuľu |
 |
pridáme karfiol |
 |
pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok a papriku |
 |
zalejeme vodou a uvaríme karfiol |
 |
keď je karfiol skoro uvarený pridáme paradajky a ešte chvíľu povaríme, kým si pripravíme smotanu s múkou na zahustenie |
 |
zalejeme karfiol smotanou a necháme prevrieť |
 |
nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať a je hotovo, ako prílohu môžme dať varené zemiaky, alebo kolienka, finálne foto sa nekonalo, nakoľko som toto varila večer ako obed na druhý deň a kým som prišla z práce už nebolo čo fotiť, takže len takto z hrnca ..... |