Chilli con carne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g mletého hovädzieho mäsa, 200g červených fazulí, 2 Pl oleja, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 500g paradajok, 2 strúčky cesnaku, 1 Pl mletej papriky, 1/2 Čl chilli, 1/2 Čl oregána, 1/4 Čl mletého korenia, bobkový list, petržlenová vňať, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazule namočíme cez noc do studenej vody a na druhý deň ich uvaríme domäkka. Vo veľkom hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a spoločne restujeme asi minútu. Pridáme mleté mäso a ďalej restujeme až kým mäso nestratí ružovú farbu. Prisypeme nakrájané paradajky, papriky, uvarenú fazuľu, petržlenovú vňať, korenie, soľ a všetko dobre premiešame. Hrniec prikryjeme a zmes za občasného miešania na miernom ohni dusíme asi 2 hod. Hotovú zmes na tanieri ozdobíme prúžkami červenej a zelenej papriky a podávame s pečivom.
Dobrú chuť