Plnené žemličky,alebo bosniaky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nie je to úplne bezmesité jedlo,ale kto chce môže mäso úplne vynechať.
Potrebujeme:oravskú slaninu,alebo údený bôčik,2-3 pochúťkové smotany,2 rôznofarebné papriky,2 bambina,cibulu,vegetu a žemle.

POSTUP PŘÍPRAVY

Slaninku alebo bôčik si nakrájeme a opečieme.V nádobe si zmiešame smotany s bambinom a pridáme nakrájané papriky,cibulu a opečenú slaninku.Zo žemlí alebo bosniakov si odrežeme vrch a vnútro vydlabeme.Žemle naplníme prikrijeme odrezanou časťou a poukladáme na plech.Vedľa žemle si dáme vydlabanú striedku všetko to polejeme olejom zo slaninky a zapečieme mierne do chrumkava.Začíname to zajedať s vydlabanou striedkou a postupne s celou žemľou.

Receptík mám od milovanej žienky môjho bratranca a musím povedať že je to naozaj fantastické jedlo.Včera sme ho mali na večeru a dnes si to môj mužíček praje znovu.