Opekaný špenát s hydinovým mäskom a kukuricou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g špenátu (môže byť aj mrazený) * 350g hydinového mäsa * 1 červená paprika * tročku chilli papričiek alebo korenia *3strúčiky cesnaku *1cibuľa alebo pór *3-4 čerstvé šampiónky *2lyžice rastlinného oleja *2lyžice kačacej masti 4 lyžice rybacej omáčky (alebo sójovej omáčky sladkej) * 1/2kg kukurice (alebo sójových klíčkov) *šťava z 1 limetky

POSTUP PŘÍPRAVY

Dstala som WOK a tým výzvu na chudnutie, alebo zdravšie stravovanie. Kto má chuť, nech sa pridá.
Vo Woku sa dá zelenina a mäsko pripraviť vo veľmi krátkom čase. Nestráca svoju prirodzenú arómu, vitamíny a živiny.
Sviežosť a jednoduchosť - základ ázijskej kuchyne.

Všetko potrebné si pripravíme a nakrájame....cibuľku na polkolieska, cesnak na plátky, papriku na kosoštvorve, šampióny olúpeme a nakrájame na plátky, mäsko na veľké rezance....
Do rozpáleného oleja dáme cesnak, cibuľu a šampióny.... restujeme....
pridáme špenát, podlejeme 100ml vody, trošku podusíme...
...a vyberieme.
Vo woku rozohrejeme kačaciu masť a prudko opečieme mäsko.
Tvárime sa šťastne...lebo máme nový účes a farbu....dcéra nás fotí....
Pridáme papriku a dochutíme rybacou (sójovou) omáčkou.
Primiešame kukuričku (sójové klíčky)....
podusený špenát....
bazalku...
chilli....
a šťavu z limetky (môže byť aj citrón).
Podávame bez prílohy...vtedy by to malo byť najzdravšie.... Dobrú chuť!