Jednoduchá skladaná koložvárska kapusta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,7l kyslej kapusty * 1 hrnček ryže * 350g mletého mäska * kukurička pre chuť *koreniny - mletá paprika, rasca, soľ, mleté korenie *kyslá smotana *olej a tuk na vymastenie formy * cibuľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Už dávno som túžila po koložvárskej kapuste, ako zo školskej jedálne. Prosila som moju mamku o recept na ňu. Dala mi do ruky veľkú, ťažkú knihu....Receptúry teplých pokrmov v reštauračnom stravovaní. A bolo to tu....Podarila sa presne ako v jedálni.

Do pomletého mäska si dáme nasekanú cibuľku, mleté korenie, soľ a mletú rascu....
Na tuku opražíme hrnček ryže, podlejeme vodou, osolíme a udusíme.
Na tuku urestujeme cibuľku a do nej pridáme kyslú kapustu. Pridáme trošku mletej papriky a porestujeme.
Uvarenú a jemne prechladnutú ryžu pridáme do mäska a premiešame.
Pekáčik si vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Na dno položíme polovicu urestovanej kapusty....
teraz mäsovo-ryžovu zmes....a kukuričku.
A opäť kapustu.....
V nádobke si rozmiešame smotanu s troškou mlieka a paprikou. Jemne posoľte.....
polejeme kapustu. Dáme do rúry na 200 stupňov, zhruba 45 minút. Najprv pečieme prikryté a na konci odkryjeme a pripečieme vrch.
Je to proste ...BOMBA !!!
alebo takto...s klobáskou namiesto kukurice....